TROEF Buurtenergie voor bewoners

TROEF Buurtenergie verbindt woningen mét zonnepanelen aan woningen zonder zonnepanelen. We maken hiervoor gebruik van het bestaande energienet. Op deze manier kunnen woningen zonder zonnepanelen gebruik maken van de zonne-energie die is overgebleven van woningen met zonnepanelen uit de buurt.

Gedurende 1,5 jaar kunt u meedoen met TROEF Buurtenergie. Meedoen aan TROEF Buurtenergie is en blijft voor u kosteloos.

Bewoners die meedoen aan TROEF Buurtenergie krijgen toegang tot het TROEF Buurtenergie webportaal. Dit portaal is via een laptop, computer of telefoon te openen. Het webportaal bestaat uit een dashboard en uit het TROEF Buurtenergie spel.

Via het dashboard krijgen deelnemers inzicht in:

  • hoeveel buurtenergie door de bewoner is gebruikt
  • hoe goed de buurt presteert in het onderling delen van energie
  • hoe goed een bewoner het doet ten opzichte van zijn buurtgenoten

Met het TROEF Buurtenergie spel kunnen bewoners punten verzamelen wanneer zij hun energievraag voorzien van lokaal geproduceerde energie. Met de verzamelde punten kunnen bewoners waardebonnen van lokale ondernemers verdienen. De waardebonnen hebben een maximale totale waarde van 45 euro per bewoner.   

Schrijf u hier in voor TROEF Buurtenergie!

TROEF Buurtenergie:

Waar iedereen mee kan doen met lokale duurzame energie

 

Het energiesysteem van de toekomst bestaat uit méér duurzame energie, in de buurt geproduceerd en samen gebruikt, met straks een lagere energierekening.

In het energiesysteem van de toekomst wordt er veel duurzame energie lokaal geproduceerd. Het wordt daarom goedkoper om energie te gebruiken wanneer deze lokaal beschikbaar is. Bijvoorbeeld op een zonnige dag wanneer de zonnepanelen maximaal energie opwekken en er energie overblijft voor gebruik door de buurt.

Ook worden installaties steeds slimmer. Zo kan de warmtepomp warm water maken op díe momenten dat energie lokaal via zonnepanelen wordt opgewekt. Benieuwd naar hoe dit werkt? Klik hier.

Door lokaal opgewekte energie ook lokaal te gebruiken, hoeft de netbeheerder op minder plekken het energienet aan te passen.

Deze voordelen zorgen straks voor een lagere energierekening.